Process Hacker and Windows discussion

 
Livemusic

[ph 2.39.124, win 10] PH's GPU history tray icon shows always 0.00% usage

11 Dec 2016, 17:44

I experienced problems with displaying GPU usage in tray icon and System Information window: it's always 0.00%.
Since that I installed GPU-Z that now works simultaneously with PH and shows 5-9% or then showing FullHD-content shows 18-21% average usage. So somehow PH's GPU statistics broken for me. Looks like that component is completely not working.

I have no idea then that problem starts. Just only now noticed that then want to be aware of GPU usage.

---
PH 2.39.124
Win 10 x64 (14393.479)
GPU is inside of Intel Celeron G1610 CPU (Intel HD Graphics). And that is the only GPU in PC.
GPU driver 10.18.10.4425 (as dxdiag shows)
 
User avatar
viksoftru
Member
Posts: 471
OS: Win7 (Live! DVD), BSD

Re: [ph 2.39.124, win 10] PH's GPU history tray icon shows always 0.00% usage

11 Dec 2016, 22:52

Plug-in Extended Tools as I know is history's show GPU load only for NVIDIA GPU. :)
 
User avatar
dmex
Admin
Posts: 1285
Location: Australia

Re: [ph 2.39.124, win 10] PH's GPU history tray icon shows always 0.00% usage

12 Dec 2016, 02:06

Livemusic wrote:
I experienced problems with displaying GPU usage in tray icon and System Information window: it's always 0.00%
Select the GPU tab and at the bottom select the Nodes button:
gpunodes.PNG
gpunodes.PNG (1.42 KiB) Viewed 854 times
 
Livemusic

Re: [ph 2.39.124, win 10] PH's GPU history tray icon shows always 0.00% usage

13 Dec 2016, 09:57

Oh, I forgot to select! By default it was Node 0 of Node 0 - Node 10 set in my case. Thanks!
Partly solved: it raises two questions.

I have 11 nodes:
Nodes 0 - 2 has title of "MS basic render driver",
Nodes 3-10 has title of "Intel HD Graphics".
All of Nodes are 0.00% except only one - Node 3 - it shows some (2..20%) usage. I check that node.

1) The main question is: that other nodes are and what are they for?
2) Second question: is there a situation then some of other nodes can be loaded?
 
User avatar
viksoftru
Member
Posts: 471
OS: Win7 (Live! DVD), BSD

Re: [ph 2.39.124, win 10] PH's GPU history tray icon shows always 0.00% usage

29 Dec 2016, 05:27

Use nodes excluded "MS basic renderer driver" (virtual VGA video card).

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests